Blog dietetyczny Eatfit24

  • 24/05
    2018

    SEZON NA TRUSKAWKI CZAS ZACZĄĆ!

    Truskawka to bylina, osiągająca wysokość 15-45 cm. Jest bardzo odżywczym owocem, w dodatku zdecydowanie uwielbianym nie tylko przez osoby dorosłe, ale również przez najmłodszych! Truskawki są produktami niskokalorycznymi - w 100g znajduje się zaledwie ok. 30 kcal, odznaczają się także niskim indeksem glikemicznym, stanowią zatem odpowiedni komponent w diecie cukrzyków, jednak należy tu pamiętać o umiarze w spożyciu.  Ponadto...

  • 17/05
    2018

    ŚWIATOWY DZIEŃ NADCIŚNIENIA TĘTNICZEGO

    PRZYCZYNY POWSTANIA   Dzień ten został ustanowiony w celu uświadomienia społeczeństwa odnośnie skali problemu choroby. W tym dniu w wielu miejscach powstają happeningi z udziałem osób związanych z propagowaniem zdrowego trybu życia w kontekście prewencji przed powstawaniem nadciśnienia tętniczego. W bieżącym roku Światowy Dzień Nadciśnienia Tętniczego przypada na 17 maja.   CHARAKTERYSTYKA...

Nasi specjaliści

Mgr Natalia Szmyt

Absolwentka Gdańskiego Uniwer- sytetu Medycznego – studia licenc- jackie na kierunku Dietetyka oraz Akademii Morskiej w Gdyni – studia magisterskie na kierunku To- waroznawstwo, specjalność Usługi Żywieniowe i Dietetyka. Ukończyła również studia podyplomowe na Uni- wersytecie Warmińsko - Mazurskim – Menedżer Jakości i Bezpieczeństwa Żywności. Interesuje się chemią żywności, związkami bioaktywnymi oraz ich zmianami zachodzącymi podczas przetwarzania żywności.
 
 
Mgr inż. Sylwia Moroz

Absolwentka Uniwersytetu Warmiń- sko-Mazurskiego w Olsztynie na kierunku Dietetyka
oraz Technologia Żywności i Żywienie Człowieka. Dieta to dla niej styl życia, w którym oprócz odpowiedniego jedzenia, podstawą jest ruch i pozyty-wne myślenie. Interesuje się psycho- logicznymi aspektami odżywiania, dlatego też jest zwolenniczka holistycznego i indywidualnego podejścia do każdej osoby w myśl dewizy: w zdrowym ciele, zdrowy duch. Jest promotorką nie tyle pomocy doraźnej, co działania długofalowego, uczącego mądrych wyborów żywieniowych.
 
 
Lic. Wioletta Dobkowska

Absolwentka studiów licencjackich na kierunku dietetyka na Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim w Olsztynie. Posiada dużą wiedzę z zakresu dietoterapii otyłości i choroby refluk- sowej przełyku, o której pisała pracę licencjacką. Jej pasją jest eksperymen- towanie w kuchni, tworząc niskokalo- ryczne potrawy.
Newsletter
Chcesz być na bieżąco informowany o promocjach, nowościach oraz otrzymywać niezbędne informacje dot. zdrowego żwywienia ? Zostaw nam swój adres email.