Blog dietetyczny Eatfit24

  • 07/07
    2017

    CZEREŚNIE

      Czereśnie to bardzo wartościowe owoce, dostępne niestety przez bardzo krótki czas w ciągu roku. W związku z tym, gdy jest ich dostatek warto po nie sięgać, wzbogacając nasz organizm w wiele cennych składników mineralnych i witamin.   Są bogactwem flawonoidów, witaminy A i C. Mają także niski indeks glikemiczny (około 22). Ponadto zawierają związek o  nazwie cyjanidyna, która może blokować...

  • 05/07
    2017

    WITAMINA B1

      Witamina B1 (tiamina) jest to witamina występująca w największych ilościach w: produktach zbożowych, mięsie oraz wędlinach, nasionach roślin strączkowych, a także w wyciągu z drożdży. Podobnie jak witamina C, tiamina należy do jednej z najmniej trwałych witamin, której znaczne straty obserwowane są już pod wpływem wysokiej temperatury, natomiast jest odporna na działanie światła.   Rola tiaminy w...

Nasi specjaliści

Mgr Natalia Szmyt

Absolwentka Gdańskiego Uniwer- sytetu Medycznego – studia licenc- jackie na kierunku Dietetyka oraz Akademii Morskiej w Gdyni – studia magisterskie na kierunku To- waroznawstwo, specjalność Usługi Żywieniowe i Dietetyka. Ukończyła również studia podyplomowe na Uni- wersytecie Warmińsko - Mazurskim – Menedżer Jakości i Bezpieczeństwa Żywności. Interesuje się chemią żywności, związkami bioaktywnymi oraz ich zmianami zachodzącymi podczas przetwarzania żywności.
 
 
Mgr inż. Sylwia Moroz

Absolwentka Uniwersytetu Warmiń- sko-Mazurskiego w Olsztynie na kierunku Dietetyka
oraz Technologia Żywności i Żywienie Człowieka. Dieta to dla niej styl życia, w którym oprócz odpowiedniego jedzenia, podstawą jest ruch i pozyty-wne myślenie. Interesuje się psycho- logicznymi aspektami odżywiania, dlatego też jest zwolenniczka holistycznego i indywidualnego podejścia do każdej osoby w myśl dewizy: w zdrowym ciele, zdrowy duch. Jest promotorką nie tyle pomocy doraźnej, co działania długofalowego, uczącego mądrych wyborów żywieniowych.
 
 
Lic. Wioletta Dobkowska

Absolwentka studiów licencjackich na kierunku dietetyka na Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim w Olsztynie. Posiada dużą wiedzę z zakresu dietoterapii otyłości i choroby refluk- sowej przełyku, o której pisała pracę licencjacką. Jej pasją jest eksperymen- towanie w kuchni, tworząc niskokalo- ryczne potrawy.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Newsletter
Chcesz być na bieżąco informowany o promocjach, nowościach oraz otrzymywać niezbędne informacje dot. zdrowego żwywienia ? Zostaw nam swój adres email.