Blog dietetyczny Eatfit24

  • 27/04
    2018

    SPOSÓB NA ANEMIĘ

    Anemia - mechanizm zaburzenia oraz jego objawy kliniczne Niedokrwistość czyli potocznie anemia to stan organizmu, w którym dochodzi do obniżenia stężenia hemoglobiny w surowicy krwi poniżej określonego poziomu. Prowadzi to przede wszystkim do obniżenia możliwości przenoszenia przez krwinki czerwone tlenu, co powoduje niedostateczne utlenowanie tkanek organizmu. Do typowych objawów anemii można zaliczyć: uczucie osłabienia,...

  • 13/04
    2018

    NOWALIJKI

    Są to młode warzywa, które w Polsce są dostępne pod koniec maja. Każdy z niecierpliwością na nie czeka gdyż po okresie zimowym i znacznym ograniczeniu urozmaicenia warzyw w sklepach każdy ma ochotę na młodą sałatę, rzodkiewkę, ogórki czy pomidorki. Jeśli chodzi o wartość odżywczą nowalijek w porównaniu do warzyw hodowanych szklarniowo to różnice są niewielkie. Natomiast ich smak, zapach oraz barwa jest...

Nasi specjaliści

Mgr Natalia Szmyt

Absolwentka Gdańskiego Uniwer- sytetu Medycznego – studia licenc- jackie na kierunku Dietetyka oraz Akademii Morskiej w Gdyni – studia magisterskie na kierunku To- waroznawstwo, specjalność Usługi Żywieniowe i Dietetyka. Ukończyła również studia podyplomowe na Uni- wersytecie Warmińsko - Mazurskim – Menedżer Jakości i Bezpieczeństwa Żywności. Interesuje się chemią żywności, związkami bioaktywnymi oraz ich zmianami zachodzącymi podczas przetwarzania żywności.
 
 
Mgr inż. Sylwia Moroz

Absolwentka Uniwersytetu Warmiń- sko-Mazurskiego w Olsztynie na kierunku Dietetyka
oraz Technologia Żywności i Żywienie Człowieka. Dieta to dla niej styl życia, w którym oprócz odpowiedniego jedzenia, podstawą jest ruch i pozyty-wne myślenie. Interesuje się psycho- logicznymi aspektami odżywiania, dlatego też jest zwolenniczka holistycznego i indywidualnego podejścia do każdej osoby w myśl dewizy: w zdrowym ciele, zdrowy duch. Jest promotorką nie tyle pomocy doraźnej, co działania długofalowego, uczącego mądrych wyborów żywieniowych.
 
 
Lic. Wioletta Dobkowska

Absolwentka studiów licencjackich na kierunku dietetyka na Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim w Olsztynie. Posiada dużą wiedzę z zakresu dietoterapii otyłości i choroby refluk- sowej przełyku, o której pisała pracę licencjacką. Jej pasją jest eksperymen- towanie w kuchni, tworząc niskokalo- ryczne potrawy.
1 2
Newsletter
Chcesz być na bieżąco informowany o promocjach, nowościach oraz otrzymywać niezbędne informacje dot. zdrowego żwywienia ? Zostaw nam swój adres email.