Blog dietetyczny Eatfit24

  • 30/06
    2017

    WITAMINA C

      Witamina  C (kwas askorbinowy) występuje w produktach roślinnych, przede wszystkim w surowych owocach i warzywach. Owoce najbardziej bogate w kwas askorbinowy to: owoce dzikiej róży, czarne porzeczki, truskawki, kiwi oraz cytrusy. Natomiast z warzyw: papryka, nać pietruszki, oraz warzywa kapustne (najwięcej w: brukselce, jarmużu i brokułach). W Polsce bardzo istotną rolę w ogólnej podaży witaminy C odgrywają ziemniaki, ze...

  • 28/06
    2017

    LODY - WARTO JEŚĆ CZY LEPIEJ Z NICH ZREZYGNOWAĆ?

      Gdy upał za oknem, lato w pełni niejeden z nas czy to duży, czy mały chętnie sięga po lody. A wybierać jest w czym - producenci wręcz prześcigają się z gamą dostępnych smaków: czekoladowe, karmelowe, śmietankowe, owocowe, sorbety, z bitą śmietaną, bez  niej i wiele, wiele innych....   Niektórzy zadają sobie jednak pytanie: "Jak to wpłynie na moją sylwetkę?"  Wszystko zależy od tego czy...

Nasi specjaliści

Mgr Natalia Szmyt

Absolwentka Gdańskiego Uniwer- sytetu Medycznego – studia licenc- jackie na kierunku Dietetyka oraz Akademii Morskiej w Gdyni – studia magisterskie na kierunku To- waroznawstwo, specjalność Usługi Żywieniowe i Dietetyka. Ukończyła również studia podyplomowe na Uni- wersytecie Warmińsko - Mazurskim – Menedżer Jakości i Bezpieczeństwa Żywności. Interesuje się chemią żywności, związkami bioaktywnymi oraz ich zmianami zachodzącymi podczas przetwarzania żywności.
 
 
Mgr inż. Sylwia Moroz

Absolwentka Uniwersytetu Warmiń- sko-Mazurskiego w Olsztynie na kierunku Dietetyka
oraz Technologia Żywności i Żywienie Człowieka. Dieta to dla niej styl życia, w którym oprócz odpowiedniego jedzenia, podstawą jest ruch i pozyty-wne myślenie. Interesuje się psycho- logicznymi aspektami odżywiania, dlatego też jest zwolenniczka holistycznego i indywidualnego podejścia do każdej osoby w myśl dewizy: w zdrowym ciele, zdrowy duch. Jest promotorką nie tyle pomocy doraźnej, co działania długofalowego, uczącego mądrych wyborów żywieniowych.
 
 
Lic. Wioletta Dobkowska

Absolwentka studiów licencjackich na kierunku dietetyka na Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim w Olsztynie. Posiada dużą wiedzę z zakresu dietoterapii otyłości i choroby refluk- sowej przełyku, o której pisała pracę licencjacką. Jej pasją jest eksperymen- towanie w kuchni, tworząc niskokalo- ryczne potrawy.
1 2 3 4 5 6 7 8
Newsletter
Chcesz być na bieżąco informowany o promocjach, nowościach oraz otrzymywać niezbędne informacje dot. zdrowego żwywienia ? Zostaw nam swój adres email.