Blog dietetyczny Eatfit24

  • 29/06
    2018

    KISZONKI - NATURALNE PROBIOTYKI DLA KAŻDEGO

      Czy warto spożywać kiszonki? Co mają w sobie tak cennego? Są to naturalne probiotyki regulujące skład mikroflory przewodu pokarmowego! Są niskokaloryczne, bogate w witaminy z grupy B (odpowiedzialne za prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego: odpowiadają za koncentrację,  prawidłowe napięcie nerwowe) oraz witaminę C (wpływa na wygląd skóry, wspomaga odporność organizmu, ułatwia wchłanianie żelaza). Kiszonki, tak...

  • 21/06
    2018

    PLAŻOWANIE W WERSJI FIT!

    Urlopy zbliżają się tuż tuż więc wiele osób zastanawia się jak wytrwać na diecie podczas wakacji kiedy wokół jest tyle pokus żywieniowych. Wszędzie smakołyki w postaci lodów, gofrów, zapiekanek i innych pyszności. Ale jak tu wrócić do domu bez zbędnych kilogramów i bez jakichkolwiek wyrzutów sumienia? NAJWANIEJSZE ZASADY Przede wszystkim powinniśmy zwrócić uwagę na ilość spożywanych...

Nasi specjaliści

Mgr Natalia Szmyt

Absolwentka Gdańskiego Uniwer- sytetu Medycznego – studia licenc- jackie na kierunku Dietetyka oraz Akademii Morskiej w Gdyni – studia magisterskie na kierunku To- waroznawstwo, specjalność Usługi Żywieniowe i Dietetyka. Ukończyła również studia podyplomowe na Uni- wersytecie Warmińsko - Mazurskim – Menedżer Jakości i Bezpieczeństwa Żywności. Interesuje się chemią żywności, związkami bioaktywnymi oraz ich zmianami zachodzącymi podczas przetwarzania żywności.
 
 
Mgr inż. Sylwia Moroz

Absolwentka Uniwersytetu Warmiń- sko-Mazurskiego w Olsztynie na kierunku Dietetyka
oraz Technologia Żywności i Żywienie Człowieka. Dieta to dla niej styl życia, w którym oprócz odpowiedniego jedzenia, podstawą jest ruch i pozyty-wne myślenie. Interesuje się psycho- logicznymi aspektami odżywiania, dlatego też jest zwolenniczka holistycznego i indywidualnego podejścia do każdej osoby w myśl dewizy: w zdrowym ciele, zdrowy duch. Jest promotorką nie tyle pomocy doraźnej, co działania długofalowego, uczącego mądrych wyborów żywieniowych.
 
 
Lic. Wioletta Dobkowska

Absolwentka studiów licencjackich na kierunku dietetyka na Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim w Olsztynie. Posiada dużą wiedzę z zakresu dietoterapii otyłości i choroby refluk- sowej przełyku, o której pisała pracę licencjacką. Jej pasją jest eksperymen- towanie w kuchni, tworząc niskokalo- ryczne potrawy.
1 2 3
Newsletter
Chcesz być na bieżąco informowany o promocjach, nowościach oraz otrzymywać niezbędne informacje dot. zdrowego żwywienia ? Zostaw nam swój adres email.