Blog dietetyczny Eatfit24

  • 15/09
    2017

    SIEMIĘ LNIANE - POLSKIE SUPERFOOD

    Można wyróżnić dwie odmiany nasion lnu - brązową oraz złocistą.  Poprzez bogactwo kwasów z rodziny omega 3  siemię lniane warunkuje prawidłową pracę mózgu i serca. Siemię lniane ma także właściwości łagodzące bóle żołądka ze względu na zawarte w nim śluzy (które są rozpuszczalne w wodzie, tworząc żelową strukturę) uśmierzające ból. Natomiast bogactwo roślinnych steroli wpływa na...

  • 12/09
    2017

    DYNIA

    Dynia to super warzywo, które można wszechstronnie wykorzystać w kuchni: świetnie nadaje się do dań słodkich (np. ciast, placuszków dyniowych z owocami, deserów) oraz w wytrawnej odsłonie (np.gulasze, potrawki i sosy mięsno-warzywne, sałatki, zupy, naleśniki). Bogactwo dyni zawierają w sobie ukryte w jej środku pestki będące źródłem cynku, kwasów tłuszczowych omega-3 oraz fitosteroli.  Miąższ dyni...

Nasi specjaliści

Mgr Natalia Szmyt

Absolwentka Gdańskiego Uniwer- sytetu Medycznego – studia licenc- jackie na kierunku Dietetyka oraz Akademii Morskiej w Gdyni – studia magisterskie na kierunku To- waroznawstwo, specjalność Usługi Żywieniowe i Dietetyka. Ukończyła również studia podyplomowe na Uni- wersytecie Warmińsko - Mazurskim – Menedżer Jakości i Bezpieczeństwa Żywności. Interesuje się chemią żywności, związkami bioaktywnymi oraz ich zmianami zachodzącymi podczas przetwarzania żywności.
 
 
Mgr inż. Sylwia Moroz

Absolwentka Uniwersytetu Warmiń- sko-Mazurskiego w Olsztynie na kierunku Dietetyka
oraz Technologia Żywności i Żywienie Człowieka. Dieta to dla niej styl życia, w którym oprócz odpowiedniego jedzenia, podstawą jest ruch i pozyty-wne myślenie. Interesuje się psycho- logicznymi aspektami odżywiania, dlatego też jest zwolenniczka holistycznego i indywidualnego podejścia do każdej osoby w myśl dewizy: w zdrowym ciele, zdrowy duch. Jest promotorką nie tyle pomocy doraźnej, co działania długofalowego, uczącego mądrych wyborów żywieniowych.
 
 
Lic. Wioletta Dobkowska

Absolwentka studiów licencjackich na kierunku dietetyka na Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim w Olsztynie. Posiada dużą wiedzę z zakresu dietoterapii otyłości i choroby refluk- sowej przełyku, o której pisała pracę licencjacką. Jej pasją jest eksperymen- towanie w kuchni, tworząc niskokalo- ryczne potrawy.
Newsletter
Chcesz być na bieżąco informowany o promocjach, nowościach oraz otrzymywać niezbędne informacje dot. zdrowego żwywienia ? Zostaw nam swój adres email.